SAMLINGSUTSTÄLLNINGAR / GROUP SHOWS

  Än en gång kommer vi fulla av entusiasm och glädje till detta evenemang, le Salon du dessin et de la peinture ā l’eau.
För de flesta av oss är det ett stort äventyr att komma hit - ett vackert äventyr som låter oss upptäcka Grand Palais’ fantastiska arkitektur med sin rymd och sin otroliga transparenta kupol som innesluter oss och samtidigt får oss att känna att den är med oss i sin universella existens. För många har skapandet varit en utmaning; verk på papper är för många något nytt och okänt, men arbetet har visat att det är väl värt att pröva.

Vi kommer från det avlägsna Sverige, som för många är okänt, vi tar med oss ljuset från norr, så svagt på vintern och så oändligt på sommaren. Att delta i salongen ger hela gruppen tillfälle att lära känna andra stilar och andra kulturella världar.
I delegationen finns representerade såväl det avlägsna Norrland med sina svåra namn, som mellersta och södra Sverige, närmare kontinenten.
Alla tar vi med oss vår känslighet i vårt skapande, alla har vi provat olika former, tekniker och proportioner. Vi har lärt känna friheten att arbeta på papper, och kan följa alla tendenser i den moderna konsten.
Och nu har vi åter blivit inbjudna att använda denna stora rymd och där visa det som vi under månader har sökt och till slut kanske funnit.

Det är en ära för oss att våra verk kan presenteras på denna ansedda salong. Vi tackar ordföranden Jean-Maxime Relange för att vi får vara med, och medlemmarna i kommittén för deras arbete med att organisera alla detaljer, och särskilt för deras ovanliga entusiasm i alla förberedelserna för denna stora händelse.

Grand Palais, Paris
23 - 28 november 2010Text i förordet till katalogen